måndag 9 maj 2011

ENKLA BAKTIPS


Det finns många sätt att få ihop bröd. Återigen tar man vad man har.

Lite förslag på saker som kan slänga ned i en vanlig matbrödsdeg.

Potatis, müssli, en burk krossade tomater, cornflakes, överbliven gröt, ost, keso, vitlök, soltorkade tomater, sylt och marmelader, bär, nötter och frön, överblivet matris, kokos, oliver,rivna morötter, rivet äpple, riven kålrot, pressad apelsin, majonäs, ja en gång hade jag till och med överbliven potatissallad i brödet.

Har ni vegetarianer hemma, som har svårt att få i sig extra proteiner? Perfekt för brödet är då linser och bönor. Mycket gott, saftigt och framför allt mättande.

För att få extra saftigt bröd, vilket kan behövas om mjölet är grovt, kan du sätta in en värmetålig form med vatten en stund innan brödet sätts in.

Bake on, babes!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar